Strijd tegen eenzaamheid

 Gezellig samenzijn in strijd tegen eenzaamheid 

Jaren geleden organiseerde De Horizon een lezing over het onderwerp “Omgaan met verlies”. Daarbij werd niet alleen de situatie belicht die ontstaat door een overlijden, maar kwam het alleen zijn door scheiding of andere oorzaken eveneens aan de orde. Door de deelnemers aan dit symposium werd toen gevraagd om plannen te maken en aandacht te schenken aan het gevoel van eenzaamheid en verlies. 

Als gevolg daarvan werd in 2009 een gezelligheidsclub voor weduwen en weduwnaren opgericht met als doel om de (vaak) eenzame zondagmiddag op een goede manier door te brengen. Zo ontstond Horizonners Actief die momenteel geheel zelfstandig geweldig functioneert. Maar aan die club kan alleen worden deelgenomen door weduwen en weduwnaren; gescheiden mensen of eenzamen konden zich hiervoor niet aanmelden en bleven in de kou staan.

Daarom gaan we daar nu iets aan doen.
We beginnen met voorzichtig af te tasten wat de wensen en bedoelingen van die specifieke doelgroep zijn en welke opzet een kans verdient om te realiseren: wat - waar - wanneer - en hoe.

Om hier achter te komen wordt er op zaterdag 5 mei 2018 van 16 tot 18 uur een eerste bijeenkomst gehouden in restaurant De Koning, Winterdijk 12, 5141 KE  Waalwijk waar alle alleenstaanden of mensen die zich eenzaam voelen van harte welkom zijn.
Als er voldoende belangstelling bestaat voor dit initiatief dan is het de bedoeling om tot het einde van het jaar 2018 iedere eerste zaterdagmiddag van de maand als groep bij elkaar te komen om bijvoorbeeld samen iets te ondernemen of gewoon gezellig elkaar en anderen te ontmoeten.

De volgende bijeenkomst op zaterdagmiddag 2 juni a.s. vindt eveneens plaats in De Koning.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Kom gewoon even binnen lopen als dit initiatief je aanspreekt. Verdere informatie via 06 - 22 22 98 11www.dehorizon.org


Jozef Israƫlsstraat 2, 5143JK Waalwijk | Tel.: 0416-349992 Mobiel: 06-22229811 | Facebook