Regels voor strooicirkels gewijzigd

De regels voor strooicirkels op de begraafplaatsen in Waalwijk zijn aangescherpt.

Zie artikel in het Brabants Dagblad van 11 januari 2012.

www.brabantsdagblad.nl/regios/langstraat/10241513/Regels-strooicirkels-begraafplaatsen-Waalwijk-aangescherpt.ece

De strooiveldjes op de algemene begraafplaats Bloemendaal te Waalwijk gingen op begraafplaatsen lijken door het plaatsen van herdenkingsmonumentjes. Daarom greep de gemeente Waalwijk in en verwijderde al deze rouwuitingen.
Zie het artikel in het Brabants Dagblad van 22 april 2015.

De gemeente Waalwijk vindt namelijk dat strooiveldjes op begraafplaatsen vrij horen te blijven van rouwuitingen.
In het Brabants Dagblad van zaterdag 7 mei 2016 werd melding gemaakt dat de gemeente Waalwijk een einde wil maken aan het 'oneigelijk gebruik' en de rechtsongelijkheid ten aanzien van de strooiveldjes. Daarom krijgen de strooiveldjes op de algemene begraafplaatsen Bloemendaal in Waalwijk en De Roonlaan in Waspik een gedenksteen. Nabestaanden van overledenen kunnen daarop een gedenkplaatje laten aanbrengen als blijvende herinnering. Verwacht wordt dat de gedenkstenen nog voor de zomervakantie 2016 geplaatst zullen worden.

Wethouder Jan van Groos onthulde dinsdag 19 juli 2016 een gedenksteen op het strooiveldje van de begraafplaats Bloemendaal in Waalwijk. Nabestaanden kunnen daarop een gedenkplaatje (kost 50 euro) laten plaatsen als blijvende herinnering aan hun overleden geliefden.
Begraafplaats Roonlaan in Waspik krijgt in de loop van de maand juli ook een gedenksteen op het strooiveldje.

Jozef Israƫlsstraat 2, 5143JK Waalwijk | Tel.: 0416-349992 Mobiel: 06-22229811 | Facebook