Cafe Light

Nieuwe activiteit van De Horizon: CAFE LIGHT

Cafe Light is een pleisterplaats voor iedereen die zich (noodgedwongen) bezighoudt met verlies of de eindigheid van het leven en alles daaromheen in de ruimste zin van het woord. Want het verlies van een geliefde is een zeer ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven dat je in alle facetten van het leven raakt en vaak een veelvoud van emoties teweeg kan brengen.

Mensen die iemand hebben verloren krijgen vaak te maken met het hervinden van een nieuw evenwicht in het dagelijks leven. Ze hebben vaak moeite met 'het naar buiten gaan' of met de lange zondagmiddagen.
Een balans vinden tussen aandacht voor verlies en nieuwe activiteiten is hard werken. Het kost veel energie om de kracht te vinden om alles waarvan je afscheid hebt moeten nemen weer een plaats te geven in je leven. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen maar zijn er plaatsen waar je steun kunt verwachten tijdens de moeilijke reis naar een hernieuwd leven. Het cafe Light biedt daartoe een geschikte gelegenheid.
In een ongedwongen sfeer is er tijdens een kopje koffie of thee volop ruimte om hierover met anderen te spreken of gedachten uit te wisselen hoe om te gaan met verlies en het alleen zijn.
De gemeenschappelijke noemer is troost. Het cafe is laagdrempelig, gemakkelijk om binnen te lopen, geschikt voor een onderling gesprek in een uitnodigende sfeer of om alleen aanwezig te zijn. 

Op zondag 27 september 2015 om 14.00 uur vond de eerste Cafe Light plaats in Cafe Centraal Th.J. Leenheers, Grotestraat 63, 5141JN Waalwijk. Een twintigtal personen had gevolg gegeven aan de uitnodiging.
Irene Bakker-Sterk van de stichting Vertellen vertelde een verhaal over rouw in de vorm van een sprookje met als titel "Het Zand van de Tijd".

Op zondag 29 mei 2016 van 14:00 tot 16:00 uur werd voor de tweede keer een Cafe Light gehouden.
Deze keer was gekozen voor Restaurant De Koning, Winterdijk 12, 5141 KE  Waalwijk, tel. 0416 - 745 049.
Speciale gast die middag was Sandra Coelers, Nederlandstalige liedkunstenaar.
De aanwezigen vonden het een goede bijeenkomst en het optreden van Sandra Coelers werd zeer gewaardeerd.
Restaurant De Koning zorgde voor een gratis kopje koffie of thee en aan de bezoekers werden heerlijke hapjes en een drankje aangeboden.

De bedoeling is om in het najaar 2016 of in het voorjaar 2017 een volgende Café Light te houden.
Hou daarvoor de publicaties in de plaatselijke en regionale pers in de gaten.


Jozef Israëlsstraat 2, 5143JK Waalwijk | Tel.: 0416-349992 Mobiel: 06-22229811 | Facebook