Begeleiding bij begrafenis of crematie

Alles rondom begrafenis of crematie

  • Waarin onderscheidt De Horizon zich van anderen?
Begrafenis- en uitvaartondernemingen zijn over het algemeen zakelijk ingesteld en handelen een begrafenis of crematie derhalve meestal zakelijk af.

Kerken richten zich voornamelijk op de afscheidsdienst zelf, waarbij met name in de R.K. kerk veelal geen plaats is voor persoonlijke inbreng.

Daarentegen staat bij De Horizon persoonlijke begeleiding en advisering voorop en wordt passende hulp verleend. Centraal uitgangspunt is het zo goed mogelijk afscheid nemen op een manier die bij de overledene en de nabestaanden past.
  • Waarom?
Omdat een goed afscheid in hoge mate bijdraagt aan het rouwverwerkingsproces.
Na de uitvaart wordt veel aandacht besteed aan nazorg voor de achterblijvenden.
  • Werkwijze
De Horizon biedt ondersteuning en begeleiding rondom afscheid en uitvaart. In een eerste gesprek luisteren we naar uw wensen rondom de begrafenis of crematie. Wij adviseren en ondersteunen u bij het maken van keuzes. Na dit gesprek gaan wij samen met u aan de slag. De volgende dag ontvangt u van ons een offerte.

Het is natuurlijk altijd mogelijk om uw wensen bij te stellen want wij begrijpen dat er veel op u afkomt. De dagen rondom de uitvaart houden we nauw contact en werken we toe naar het moment van afscheid nemen. Hoe moeilijk het ook is, een begrafenis of crematie moet altijd snel geregeld worden.

Meteen na het overlijden van een dierbare moeten er keuzes worden gemaakt. Drukwerk, het verzorgen van de overledene, het uitzoeken van een kist, het opstellen van een dienst: het moet allemaal snel gebeuren terwijl uw hoofd er niet naar staat.
Nabestaanden willen het 'goed' doen door op een speciale manier afscheid te nemen. Dit is immers het laatste dat voor onze dierbaren gedaan kan worden.

De Horizon ondersteunt u bij alle beslissingen die in deze hectische tijd genomen moeten worden.
Vanaf de melding of het voorgesprek tot en met de uitvaartplechtigheid kunt u op ons rekenen.
Uw wensen of de wensen van de overledene staan centraal.
Er is vaak meer mogelijk dan u denkt.

Samen met u regelen wij de begrafenis of crematie op een manier die bij u en uw dierbare past.
Afhankelijk van de werkzaamheden in de praktijk kan daarbij een externe uitvaartleider worden ingeschakeld.

Wij adviseren, ondersteunen en leveren een inhoudelijke bijdrage aan de plechtigheid.www.dehorizon.org


Jozef Israƫlsstraat 2, 5143JK Waalwijk | Tel.: 0416-349992 Mobiel: 06-22229811 | Facebook