Verwacht "Rouw op je dak"

De theatervoorstelling 'Rouw op je dak!' kan een middel zijn om het taboe rondom rouw te verlichten en bespreekbaar te maken bij jongeren en volwassenen.

‘Rouw op je dak!’ gaat niet alleen over rouwen om de dood.
Vergelijkbare processen als bij rouwverwerking komen ook aan de orde, bijvoorbeeld slachtoffers van pesten, verbroken relaties, scheiding van ouders, etc.

De doelgroep betreft jongeren van tussen de 15 en 20 jaar. De voorstelling wordt gebruikt om het taboe rondom de dood en het rouwen bespreekbaar te maken onder jongeren. Vooral in de pubertijd is het voor jongeren moeilijk om voor hun gevoelens uit te komen. Ze stoppen hun verdriet weg, zodat anderen hun pijn en verdriet niet zien. De opgekropte gevoelens kunnen resulteren in agressie, isolement en concentratieproblemen. Regisseur Ailina Boeree vindt het belangrijk dat jongeren een idee krijgen van wat rouwverwerking is. ,,Ook voor docenten is de voorstelling leerzaam, die hebben vaak geen idee hoe ze de nabestaanden moeten benaderen.’’


© Theater Traxx
 


De voorstelling is noodgedwongen verplaatst naar maandag 13 maart 2017 wegens ziekte (hernia) van de hoofdrolspeler.
Op die datum wordt er in Theater De Leest te Waalwijk een voorstelling gegeven voor leerkrachten van groep 7 en 8 van de basisscholen en docenten van voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs en middelbare scholen in Waalwijk en omgeving.
U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom voor een kopje koffie of thee. De voorstelling begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. Na afloop is er gelegenheid voor vragen en gaan wij graag met u in gesprek.
Jozef Israƫlsstraat 2, 5143JK Waalwijk | Tel.: 0416-349992 Mobiel: 06-22229811 | Facebook